• springselectie Junioren B

Junioren GV Nunspeet 9e plaats op NK groepsspringen

13-12-2015, 20:20 | Lezersnieuws | EP Visser-Tjeerdsma

Het NK groepsspringen A en B niveau (A is het hoogst haalbare) werd gehouden in sporthal 'het Ravijn' in Nijverdal. Teams vanuit Landgraaf tot Kollumerzwaag waren hier vertegenwoordigd. Er was een enorme publieke belangstelling voor deze wedstrijd.

Gymnastiekvereniging Nunspeet had zich, onder leiding van Mariska Verhaart, geplaatst voor het onderdeel Minitramp/Pegasus in de categorie junioren B niveau.

Zichtbaar gespannen begonnen de turnsters aan hun wedstrijd. Voor enkelen was dit zelfs het eerste NK. Sprongen als overslag, barani tot strek-heel (gestrekte salto met hele schroef) kwamen voorbij. Met name op netheid heeft het team van GV Nunspeet wat laten liggen. Desondanks was het een geweldige ervaring. De verschillen waren klein. HSV Hoek van Holland ging met de nationale titel naar huis. GV Nunspeet werd 9e. Het doel voor volgend jaar is om zich te plaatsen voor meerdere toestellen.

Het team Junior B bestond uit: Jette van 't Hul, Sanne Mulder, Emma Klerks, Willianne Franken, Anne-Myrthe Ouwendijk, Djamilla Hendriksen, Nine Daalmeijer en Louise Visser. Assistent Lucas Klerks.