• lunchpauze in De Garage van Veluvine

Jong Gemeentebelang op bezoek bij Landstede Welzijn

22-12-2015, 08:08 | Lezersnieuws | Jong Gemeentebelang

Jongerenwerker Bert de Jonge van Landstede Welzijn heeft Jong Gemeentebelang ontvangen tijdens de pauze-inloop bij tienerclub De Garage in de Veluvine.

De pauze-inloop is in samenspraak met Nuborgh College Veluvine tot stand gekomen. Leerlingen kunnen in De Garage naast hun broodjes eten ook tafelvoetballen, poolen of op de PlayStation spelen. Doordat de leerlingen ook in De Garage terecht kunnen is het wat rustiger in de overblijfruimtes van Veluvine College en hangen de leerlingen minder op straat in de buurt. Tijdens de rondleiding blijkt dat voornamelijk eerstejaars scholieren gretig gebruik maken van de mogelijkheid de lunchpauze in het jongerencentrum te vertoeven.

Voor de jongerenwerkers is het daarnaast een mooie aangelegenheid kennis te maken met de jeugd en een vinger aan de pols te houden. Zo is het mogelijk huiswerkbegeleiding aan te vragen of over bepaalde zaken te spreken. Jong Gemeentebelang is verheugd met de samenwerking en juicht dit van harte toe. "Landstede zoekt proactief jongeren op door het jongerenwerk laagdrempelig te maken. De verbinding tussen school en jongerenwerk is daarvan het voorbeeld", volgens Mark van de Bunte, voorzitter van Jong Gemeentebelang.

De pauze-inloop is elke schooldag van 12.20 uur tot 13.00 uur en toont de multifunctionaliteit van de Veluvine aan. Zo is met de pauze-inloop op een efficiënte manier gebruik gemaakt van de ruimte. En ook de leerlingen profiteren van de wijze waarop er invulling aan de pauze is gegeven.