Internationale Grootouderdag 2017

11-09-2017, 16:41 | Lezersnieuws | Simon Boon, Gelre Association International

Internationale Grootouderdag 2017, ook in Vaassen, Epe en Heerde

Grootouderdag in deze Regio is een initiatief van Gelre Association International en I Felini Foundation en wordt in 2017 in samenwerking met hen georganiseerd door zorginstellingen, waaronder Viattence (de Speulbrink, Vaassen, de Klaarbeek, Epe en de Wendhorst Heerde), WZU Veluwe (de Boskamp, Epe) en Stichting Welzijn Ouderen Epe.

In een aantal Europese landen, waaronder Italië, Nederland, Oostenrijk, Spanje en Slovenië wordt grootouderdag gevierd. Deze dag komt van oorsprong uit Italië en is daar ook bij wet door het Italiaanse Parlement vastgelegd. De officiële naam voor deze dag is 'FESTA dei NONNI'.

Internationale Grootouderdag wordt in Nederland gevierd op de 1e zondag in Oktober.

De activiteiten in Vaassen, Epe en Heerde worden in 2017 georganiseerd op zaterdag 30 september of zondag 1 oktober. Informatie daarover bij de deelnemende woon-zorgcentra.

Het doel van Grootouderdag is generaties bij elkaar te brengen. Ouderen, opa's en oma's worden op grootouderdag extra in het zonnetje gezet.

Een verhalenwedstrijd waarbij kinderen en/of kleinkinderen aan opa's en oma's of andere ouderen vragen hun verhalen te vertellen, is mede een belangrijk onderdeel van deze dag.

Naast de organisatie zijn er ook anderen, waaronder sponsoren, die deze dag mogelijk maken en op basis van maatschappelijke samenwerking hun diensten of producten aanbieden. Zo zal er gezorgd worden voor bloemen, muziek, gebak, ijs, maaltijden, boeken etc. De verstrekking hiervan kan per woonzorgcentrum verschillen, maar dat het gezellig wordt dat is zeker.

Want bewoners, aanwonende ouderen, vieren samen met hun kinderen, klein- en achterkleinkinderen Grootouderdag 2017!