Heerde beleeft kansloze middag in Westerbork: VKW - VV Heerde (4-1)

04-12-2017, 15:10 | Lezersnieuws | VV Heerde

Voor Heerde stond het 9e duel van het seizoen op het programma. In Westerbork mochten de mannen van trainer Bardy Verhoef aantreden tegen VKW, één van de hoger geklasseerde ploegen in de competitie. Het werd niet de middag van Heerde. Bij rust keken de geel-zwarten al tegen een kansloze 3-0 achterstand aan. Na rust kwam Heerde wat beter voor de dag, waardoor de eindstand op 4-1 uit kwam. Voor Heerde wist Stijn Rorije met zijn 4e goal van het seizoen de eer te redden.

Vanwege personele problemen, met name in de aanval, besloot Heerde af te stappen van het gebruikelijke 4-3-3. Met een duidelijk strijdplan werd het veld betreden, maar na enkele minuten keek Heerde al tegen een achterstand aan. Een lange bal viel over de verdediging en VWK aanvaller Frits Nijstad profiteerde optimaal. 1-0. De thuisploeg creëerde makkelijker kansen dan Heerde. Alleen via schoten van Elkjar Dijkgraaf en Stijn Rorije werd Heerde voor rust gevaarlijk. Aan de andere kant werd het na een half uur spelen 2-0. Na wederom een lange bal die achter de verdediging viel, wist ditmaal Frank Giesselback te profiteren. Tot overmaat van ramp moest Heerde ook nog voor rust de 3e tegengoal incasseren. Na een aanval over links zette Jonas Nijland de thuisploeg op 3-0.

De 2e helft kwam VV Heerde wat beter voor de dag. Ook de thuisploeg bleef kansen creëren en had vaker het net kunnen vinden deze middag. Toch was het Heerde dat op 3-1 kwam via Stijn Rorije. Even leek het spannend te worden, want na een goede voorzet van Jeffrey de Weerd kon Stijn ook bijna de 3-2 op het scorebord zetten. Frank Giesselbach zette VKW enkele minuten later met de 4-1 weer op een veilige marge van 3. En zo leed Heerde de 2e uitnederlaag van het seizoen. Smet op de wedstrijd was de rode kaart die Heerde in blessuretijd op liep. Onbesuisd inkomen van Jeffrey de Weerd leverde hem een rode prent op.

Door de nederlaag is Heerde gedaald op de ranglijst. Desalniettemin zijn de geel-zwarten nog altijd bezig aan een prima 1e seizoenshelft als promovendus. Volgende week ontvangt Heerde Zuidwolde op sportpark Molenbeek en heeft het de kans op zich te revancheren.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 3-1 (Stijn Rorije), 4-1.

Opstelling Heerde: Jordy van Leeuwen, Dewi van Velsen, Rico Vos, Maarten Tuin ©, Michael Wolf, Jeffrey de Weerd, Mike Bronsink, Corsitaan Altenburg (83. Michel Calkhoven), Raoul Wijenberg; Elkjar Dijkgraaf (80. Daan Nijmeijer), Stijn Rorije (86. Kevin de Weerd).