• Goud voor Dorien Akse

    Daniël van den Esschert

GV Pegasus: debuteren, kwalificeren en excelleren

03-12-2017, 22:51 | Lezersnieuws | Daniël van den Esschert

Zaterdag 2 december werd de 1e kwalificatiewedstrijd voor de 2e divisie turnsters geturnd in Doetinchem. Voor de turnsters van G.V. Pegasus was het een dag van debuteren en indien mogelijk kwalificeren.

In de categorie pupillen 2 N2 debuteerden Jasmijn Koele en Samira Blok. Vorig seizoen was voor hen een zeer succesvol seizoen, dat door beide turnsters werd afgesloten met een NK Meerkamp en een persoonlijke NK-titel op vloer (Jasmijn) en op sprong (Samira). Na dit succes gaan de turnsters dit seizoen de uitdaging van de vrijwillige promotie naar de 2e divisie aan. Uit niets bleek deze dag dat zij debutanten waren. Jasmijn eindigde op een mooie 4e plaats en Samira werd 8e in een deelnemersveld van 25 turnsters.

Bij de junioren turnde Dorien Akse met het doel een goede ranking neer te zetten om kwalificatie voor het landelijke turncircuit mogelijk te maken. Dorien turnde zeer overtuigend, werd 1e op brug, balk en vloer en 3e op sprong. Met een totaal van 46,00 punten en voorsprong van 1,6 punt wist ze deze dag te excelleren en mocht ze het goud in ontvangst nemen.

Sanne Berends en Milou de Haas streden bij de senioren om de beste plaatsen. Sanne is tevens een debutant in de 2e divisie. Ondanks haar zenuwen turnde ze een goede wedstrijd, waarbij ze piekte op sprong en balk. Dit resulteerde in een nette 5e plaats. Milou presteerde het beste op balk, maar kwam verder niet lekker in de wedstrijd. Zij eindigde als 15e.

De landelijke commissie turnen dames zal nog bepalen hoeveel turnsters zich voor de landelijke kwartfinale kunnen kwalificeren. Met de prestaties van deze dag is Dorien alvast zeker van een landelijk ticket. Voor de andere turnsters lijkt kwalificatie binnen handbereik, maar dat zal tijdens de 2e kwalificatiewedstrijd op 20 januari in Hellendoorn bekend gemaakt worden.