Groep 7/8 van De Regenboog in Doornspijk zet zich in voor giro 555

10-04-2017, 10:31 | Lezersnieuws | Basisschool de Regenboog Doornspijk

Het begon een paar weken geleden tijdens de Bijbelles op maandagochtend: de leerkracht van groep 7/8 liet een boterham zien en vertelde daarbij dat het stukje brood voor ons in Nederland heel normaal is, maar voor heel veel mensen in Jemen, Noordoost-Nigeria, Somalië en Zuid-Soedan niet. Dit maakte zóveel indruk bij de kinderen, dat al gauw werd besloten om in actie te komen en om op deze manier iets te doen voor de mensen, die honger lijden!

Nog diezelfde ochtend werden de koppen bij elkaar gestoken en uiteindelijk resulteerde dat in een aantal prachtige ideeën, zoals het organiseren van een sponsorloop, het bakken van allerlei lekkernijen, het voorbereiden en uitvoeren van creatieve knutselworkshops en het inzamelen van statiegeldflessen. Vanzelfsprekend met als doel om een zo hoog mogelijke opbrengst voor giro 555, én dus de slachtoffers van de hongersnood, te realiseren.

Op vrijdag 7 april vond de actie plaats op het plein van basisschool De Regenboog in Doornspijk. De opkomst was geweldig; bijna alle ouders van de school waren aanwezig. En ook andere familieleden lieten hun gezicht zien. Mede door deze hoge opkomst, maar natuurlijk ook door de enorme inzet van de bovenbouwleerlingen, is er een geweldig bedrag voor de slachtofferhulp opgehaald, ongeveer 1500 euro.

Wij willen alle kinderen van groep 7/8 en verder iedereen, die medewerking heeft verleend van harte danken!