• Nog even vlug repeteren!

  Rolf Plender
 • We kunnen bijna starten met het optreden

  Rolf Plender
 • Zingen maar ...

  Rolf Plender
 • Oud en jong zingt samen

  Rolf Plender
 • Oud en jong zingt samen

  Rolf Plender

Groep 4/5 van De Regenboog in Doornspijk treedt op

14-12-2017, 23:31 | Lezersnieuws | Rolf Plender

Op donderdag 14 dec. verzorgden de kinderen van groep 4/5 een optreden voor de bewoners en vaste bezoekers van Zorgcentrum 't Hart van Thornspic in Doornspijk.

Veel bewoners en belangstellenden wilden graag horen hoe mooi de kinderen kunnen zingen. De bekende kerstliedjes werden natuurlijk ook uit volle borst meegezongen. Prachtig om te zien hoe jong en oud samen kunnen genieten van het zingen!

De ouderen keken verbaasd naar de kinderen. Hoe kunnen zulke jonge kinderen al zo mooi zingen! De kinderen keken verbaasd naar de ouderen. Hoe kan het dat zulke oude mensen nog zo mooi kunnen zingen?

De kinderen raakten bijna even van de wijs toen ze zagen dat een aantal oudere mensen moesten huilen. Toen de kinderen in de gaten kregen dat het 'vreugdetranen' waren, zongen ze nog zuiverder mooier én .... harder! Prachtig! Esmee floot 'Stille nacht' op haar blokfluit. Lois speelde 'Midden in de winternacht op de xylofoon en Elisa en Lisa zongen zelfs … solo! Heel knap, je moet het maar durven! Ook de bijbelgedeeltes werden door de kinderen gelezen. Jong en oud heeft erg van het optreden genoten!

De kinderen werden getrakteerd op limonade en kerstkransjes. Na afloop kregen ze - naast veel woorden van dank - ook nog snoepjes en mandarijnen.

Zo lang als 't Hart van Thornspic bestaat, bezoekt juf Cobi Schreurs met haar groep het zorgcentrum in de donkere dagen voor Kerst. Een traditie die zij zeker in ere zal houden.