• De vLS Band in actie tijdens het marsoptreden

  Korpsmuziek.nl
 • De vLS Band gereed in startpositie

  Korpsmuziek.nl
 • De mars in volle gang met mooie lijnen

  Korpsmuziek.nl
 • Blijdschap bij dirigent Peter Smits

  Korpsmuziek.nl
 • Een enorme ontlading en vreugde onder de muzikanten

  Korpsmuziek.nl

'Gouden' Pauk voor vLS Band tijdens Wereld Muziek Concours 2017

16-07-2017, 23:01 | Lezersnieuws | JP van den Tillaard

Het WMC wordt dit jaar voor de 18de keer gehouden. Dit concours is ook wel de Olympische spelen voor muzikanten. Het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade is het toneel voor de Mars-, Marsparade- en Showwedstrijden. Tijdens vier weekenden strijden ruim 120 mars- en showbands verdeeld over 16 landen voor de winst in de First- & World Division. De vLS Band doet mee aan het mars- en het showgedeelte in de World Division.

In de ochtend stond om 11:44 de mars voor de vLS Band op het programma. De mars is genaamd 'Great Marches' en is een arrangement van wereldberoemde marsen, met onder andere de Weddingmarch en de Triumph-march uit Aida. Wisselingen in de dynamiek en wisselingen in het marstempo zijn belangrijke ingrediënten, wat veel vraagt van de muzikanten. Met beoordelingen als "het ziet er strak uit" en "een mooi marsoptreden van de vLS" was het wachten op de jury-uitslag. En die mocht er zijn! De jury beloonde Great Marches met goud met 88.00 punten.

Naast de mars nam de vLS Band ook deel aan het showgedeelte in de World Division. De show 'BluEmotion' is een show gemaakt door de eigen vLS-muzikanten en kent veel leuke bekende nummers met verschillende emoties. De show is geschreven door Erwin de Jong (voormalig muzikant bij de Colts). De show kent een mooie dynamiek met Amerikaanse invloed: er is altijd wel iets te beleven. Dansers van dansschool Bruinewoud uit Wezep maakten het geheel nog completer. De show stond om 14:58 op het programma, maar door vertragingen verscheen de vLS pas drie kwartier later aan de start. Net voordat de speaker met de teksten "Voelt u de spanning…" wilde starten, was er eerst een valse start buiten de officiële start van de show. Spanning was er voldoende! Gelukkig herstelde de vLS zich prima tijdens de show. En het oordeel van de jury? BluEmotion werd met goud beoordeeld met 83.17 punten.

Uniek in de geschiedenis van de vLS zijn de twee goud beoordelingen en dat de vLS tot dagwinnaar werd uitgeroepen met de hoogste punten van de 18 optredens. De dagwinnaar krijgt de 'Gouden' Pauk uitgereikt. Deze prijs kreeg tambour-maître William Vogel uitgereikt uit handen van Roda JC speler Nathan Rutjes. Rutjes genoot van de optredens: "Onze trainer zou enorm tevreden zijn als voetballers van Roda JC dezelfde discipline zouden hebben als deze muzikanten". Voor enkele muzikanten van de vLS die soms al voor de zevende keer naar het WMC afreisden was deze keer een unieke ervaring. Het was dan ook nog lang feest.