• Wat was het zwaar voor de deelnemers

Gisola Emster Veldtoertocht zwaar door vele regenval

18-10-2015, 23:20 | Lezersnieuws | Houdt de Ketting Strak

De 15e Gisola Emster Veldtoertocht gaat de boeken in als een Veldtoertocht om niet snel te vergeten. Want wat was het parcours modderig. Onvoorstelbaar. Het regende niet alleen zaterdag, maar de dagen ervoor waren ook kletsnatte dagen. De deelnemers kwamen dan onherkenbaar terug. Ze zaten van top tot teen onder de modder. Toch kwamen nog heel veel deelnemers naar Emst. Wel minder dan voorgaande jaren, maar gezien de weersomstandigheden was het aantal deelnemers juist helemaal niet slecht te noemen.

De positief ingestelde vrijwilligers van Houdt de Ketting Strak hadden er voor gezorgd dat de deelnemers naar harte lust konden fietsen en genieten van de mooie omgeving voor zover dit mogelijk was gezien de barre omstandigheden.

Houdt de Ketting Strak is een fietsclub die elk jaar in staat is om zich te bewijzen dat ze de 3 sterren van de NTFU meer dan waard zijn. Zo krijgen ze vele complimenten voor de uitstekende organisatie met dit jaar vernieuwde routes, alleen viel dit jaar de vernieuwde route volledig in het water (modder). Ook de samenwerking met vv Emst is prima te noemen.

Twee dames die de tocht ook volbracht hebben waren Diana Rump en Nathalie Bourgonje. Zij fietsten de 30 km. Nathalie Bourgonje aan het woord: "Wat een bagger. Het leek wel aflevering "Fiets hem er in". Maar wel machtig gaaf. Glieren, glijen, mieren en martelen. Fantastisch. Tot je assen door de mega plassen. Route was prachtig. De verzorging was helemaal Toppie. En aan de finish ook nog een muzikaal ontvangst. Geweldig. En als ze daarna ook nog je fiets voor je afspuiten is natuurlijk helemaal service. Dikke pluim voor de organisatie en de vele vrijwilligers. Het was werkelijk genieten".

Volgend jaar wordt de "Gisola Emster Veldtoertocht" verreden op zaterdag 22 oktober.