• Gert, Barbier aan Huis bij zijn auto

    zelf

Gert, Barbier aan Huis actief in de regio

13-10-2017, 11:11 | Lezersnieuws | Gert van der Wal

Het is inmiddels ruim 3 maanden geleden dat Gert de (auto)deuren opende om op weg te gaan naar zijn eerste afspraak. Een nieuwe fase brak aan. Gert van der Wal werkte immers al 21 jaar met veel plezier als kapper bij Kapsalon Aartje, maar toen deze op 1 juli haar deuren sloot, besloot Gert voor zichzelf te beginnen. De eerste maanden als zelfstandig ondernemer zitten erop. Tijd om terug te blikken.

"'Ik vind het ontzettend leuk om bij mensen aan huis te komen en hen het haar te doen. De afwisseling tussen het uitoefen van mijn vak en onderweg zijn bevallen mij erg goed" aldus Gert. "Ook de reacties die ik van klanten ontvang wanneer ik bij hen thuis aan het werk ga en na het kappen alles weer opgeruimd en netjes achterlaat zijn geweldig". "Een droom is uitgekomen!"

Gert werkte 21 jaar bij Kapsalon Aartje en heeft daarvoor ook de nodige ervaring als kapper opgedaan. Een zeer ervaren kapper dus, die veel Vaassenaren, maar ook mensen uit Apeldoorn, Wenum, Beemte Broekland, Emst, Oene, Epe en Heerde voorziet van een mooie coupe. Hij is een allround kapper, die goed thuis is in het herenvak. Hij noemt zichzelf 'Barbier aan Huis'. Om zich verder te gaan specialiseren als Barbier wil hij zich deze winter het vak van het nat scheren eigen maken, een laatste opleiding die zijn CV als kapper helemaal compleet maakt.

Gert heeft ook veel ervaring in het damesvak. "Het is een mooie combinatie om het echte 'herenvak' te beheersen en ook dames van een mooi kapsel te kunnen voorzien", geeft de Vaassense kapper aan. "In de afgelopen maanden heb ik gemerkt dat mannen en vrouwen het prettig vinden hun kapper aan huis te krijgen en daarmee de afspraken te combineren".

Gert richt zich als Barbier aan huis op heren en dames van alle leeftijden. Ouderen die moeilijker bij de kapper kunnen komen maken gebruik van Gert die bij hen thuis komt. Gezinnen die nu niet met hun kinderen naar een salon hoeven te gaan, maar de kapper lekker aan huis krijgen. Maar ook jonge mannen die er bewust voor kiezen zich te laten knippen door een echter heren kapper. Kortom van jong tot oud heeft de afgelopen 3 maanden gebruik gemaakt van de kwaliteiten van de Barbier aan Huis.

"Ik heb de afgelopen drie maanden veel leuke ervaringen op gedaan, die vragen om nog meer leuke momenten", aldus Gert.