Geen loon naar werken voor KV Elburg

10-09-2017, 14:10 | Lezersnieuws | Geert de Haan

Op zaterdag 9 september begon dan echt de veldcompetitie voor KV Elburg.

Elburg 1 speelde de uitwedstrijd tegen TOP 1 in Vroomshoop. Na een goede wedstrijd gaf Elburg in de slotfase de winst alsnog uit handen en verloor met 20-18.

Een nieuw seizoen, nieuwe kansen. Dat geldt ook voor KV Elburg die na de degradatie afgelopen seizoen nu speelt in de 2e klas. In deze klas komt men weer teams uit de regio tegen zoals Rood-Wit, Hellas, Exakwa en Dindoa.

De samenstelling van Elburg 1 is ook op een paar plekken gewijzigd. De nieuwe trainer/coach Merwin Bierlee heeft keuzes gemaakt voor zijn basis-acht. Dat zijn bij de dames Naomi Westland, Danique uit de Fles, Rosalie Siemerink en Linde Herkert. Bij het herenkwartet veranderde er niets. Simon de Haan, Benji Sjardijn, Jordi Immeker en Etienne uit de Fles zijn opnieuw de basisspelers.

Wegens omstandigheden speelde Corné Prins zaterdag voor Etienne uit de Fles en hij deed dat zeer verdienstelijk. Hij bekroonde zijn optreden met vier doelpunten.

Elburg en TOP zijn elkaar de laatste jaren diverse keren tegengekomen in zowel de veld- als de zaalcompetitie. De teams zijn aan elkaar gewaagd en dat bleek ook in deze wedstrijd. Elburg heeft haar speelwijze onder leiding van Merwin Bierlee wat gewijzigd en daar moet het team aan wennen. Toch liet men in de wedstrijd tegen TOP zien dat het op de goede weg is. Elburg stond het grootste gedeelte van de wedstrijd op een kleine voorsprong maar kon die in de slotfase niet vasthouden. Toen Elburg ook nog een strafworp miste op 19-18 was het gedaan en scoorde TOP nog de 20-18. "Een sneu verlies" aldus aanvoerder Simon de Haan. "We hadden minstens recht op een punt maar misschien wel meer." Die punten zaten er zaterdag dus nog niet in.

De doelpunten kwamen van:

Simon de Haan 5; Benji Sjardijn 4; Corné Prins 4; Rosalie Siemerink 2; Danique uit de Fles 2; Naomi Westland 1.

Zaterdag 16 september speelt Elburg 1 de thuiswedstrijd tegen DOS-WK uit Enschede, aanvang 15.30 uur op het Burg. Bode sportpark. Om 14.00 uur speelt Elburg 2 tegen Dindoa 5. De dag wordt afgesloten met de wedstrijd Elburg A1-Dindoa A2, aanvang 17.00 uur.