• Twirlteam

    A. Reekers

Fearless naar Voorronde en NK Twirl

12-11-2017, 10:50 | Lezersnieuws | Evelien Reekers

Nog niet eerder hebben er dit wedstrijdjaar maar liefst 14 optredens van twirlvereniging Fearless zich gekwalificeerd voor de voorrondes van het Runner-up Kampioenschap of zelfs direct plaatsing voor deze Kampioenschappen. Bestuur en instructrices Ilse Reekers en Janienke Mol zijn dan ook bijzonder trots op al hun leden.

De voorrondes van het NK Twirl vinden plaats in het weekend van 25 en 26 november in Hoofddorp. De twirlers zijn dan ook hard aan het trainen om hier zo goed mogelijk te presteren wat niet makkelijk zal zijn want de categorieën variëren van 16 tot 84 meisjes in de senior beginner. De top 15 mag door naar de Runner-up Kampioenschappen of de NK twirl. De meisjes hebben het afgelopen jaar veel wedstrijden bezocht en moesten 2 keer de kwalificatiepunten behalen om hier aan mee te mogen doen. Het zijn Gabrielle v.d. Bosch met dancetwirl juvenile beginner, Quinty Nieuwenhuizen met dancetwirl preteen beginner, Alja Hofman dancetwirl preteen beginner, Alice Plakke dancetwirl junior beginner, Priscilla de Ruiter dancetwirl en twirling 1 baton junior beginner, Mandy Nieuwenhuizen dancetwirl junior beginner en twirling 1 baton junior beginner, Janienke Mol dancetwirl senior beginner, Jamilla v.d. Bosch dancetwirl en twirling 1 baton junior intermediate.

Het Dancetwirlteam bestaande uit Gabrielle v.d. Bosch, Lieke Witteveen, Odette de Bruin, Priscilla de Ruiter, Alice en Sharon Plakke, Alja Hofman en Quinty Nieuwenhuizen en het Twirlteam van Fearless bestaande uit Mandy Nieuwenhuizen, Jamilla v.d. Bosch, Quinty Nieuwenhuizen, Janienke Mol, Priscilla de Ruiter en Odette de Bruin die dit jaar voor het eerst meededen, wisten zich ook heel knap te kwalificeren. Zij komen uit op de Runner-up Kampioenschappen die in het weekend van 16 en 17 december worden gehouden in de Topsporthal in Almere. Het dancetwirl duo Mandy Nieuwenhuizen en Jamilla v.d. Bosch behoorden tot de slechts 2 duo's in junior beginner die zich hiervoor wisten te plaatsen wat wel aangeeft dat de kwalificatienorm hoog is. Zij mogen ook rechtstreeks door naar deze Kampioenschappen.

Sharon Plakke met dancetwirl, Quinty Nieuwenhuizen en Janienke Mol met twirling 1 baton en Mandy Nieuwenhuizen met twirling 1 baton in intermediate hebben helaas maar 1 van de vereiste 2 plaatsingen behaald, wat hun prestatie zeker niet minder maakt.