• Een impressie van de expositie

    Hans Lambrechts

Expositie beelden en gedichten in Grote Kerk Epe

05-04-2017, 12:00 | Lezersnieuws | Hans

Dichter Hans Lambrechts uit Hattem en beeldend kunstenaar Tom Waterreus uit Zwolle exposeren tot en met zaterdag 13 mei in de Grote Kerk in Epe. Hoewel de beelden geen illustraties zijn bij de woorden en de woorden geen bijschriften bij de beelden vertonen de kunstwerken van beide exposanten heel wat raakvlakken.

Hans Lambrechts (geboren in 1963) is een meerzijdig dichter die niet alleen solo maar ook regelmatig samen met beeldend kunstenaars en musici optreedt. In Epe doet hij dat met ingelijste gedichten en enkele op canvas uitgeprinte foto's die qua sfeer goed aansluiten bij de tentoongestelde gedichten.

Tom Waterreus (1943) is een religieus mens en een kunstenaar met een missie. Al meer dan veertig jaar verbindt hij, deels tegen de stroom in, kunst met religie. Hij werkt graag met oude en eerder gebruikte voorwerpen of in de natuur gevonden stenen en stukken hout. Zijn vakmanschap en creativiteit leverden een imposante reeks beelden en exposities op, waaronder het Madonna-beeld in de nis boven de ingang van de Peperbus en een grote overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum Zwolle in 2012.

De reguliere openingstijden zijn: di t/m vr van 13.30-16.00 uur. Ook op Tweede Paasdag en zaterdag 13 mei (eveneens 's middags) is de expositie geopend. De toegang is vrij.