• Team D

    Daniël van den Esschert

Combinatie GV Nunspeet en GV Pegasus wederom beloond!

13-11-2017, 10:10 | Lezersnieuws | Daniël van den Esschert

Dit weekend waren er weer landelijke teamwedstrijden waar GV Nunspeet en GV Pegasus aan mee deden. Net zoals vorig weekend telt het teamresultaat in plaats van het individuele resultaat.

Om in de categorie pupil 2 N2 sterk uit te komen werd er nog een extra combinatie met Feline Beekhuis van GV Hercules gezocht. Van GV Nunspeet maakte Maaike Knol deel uit in dit team en namens GV Pegasus waren Jasmijn Koele en Samira Blok aanwezig. Als hoogtepunten: Maaike liet een strakke balkoefening zien en Jasmijn turnde een goede vloeroefening. Maaike turnde op brug de netste oefening en op sprong hadden Samira, Feline en Jasmijn goede cijfers. Deze combinatie van drie verenigingen werd beloond met doorstroming naar de finale voor teams komende zaterdag 18 november in Amsterdam!

De ronde hierna was het de beurt aan de meiden op supplement C, van GV Nunspeet Nikki van Olst, Kirsten Heres en Maartje Grootes en van GV Pegasus Carmen Bruggeman en Ilona van de Beek. De dames begonnen goed op sprong, Nikki sprong een tsukahara met een uitvoeringswaarde van 9,400 uit 10,000, hieruit blijkt dat de jury hem ook erg goed vond! Op balk ging het de dames iets minder goed af, maar met een puntentotaal van 20,000 voor het teamresultaat niet onverdienstelijk! Het toestel brug pakte beter uit, maar hier was de concurrentie erg groot. Op vloer lieten Carmen, Nikki en Kirsten mooie oefeningen zien, waardoor het teamresultaat over vier toestellen werd afgesloten op 88,050 wat goed was voor een 10e plek van de 26 teams. Helaas betekent dit geen plaatsing voor de finale.

In de laatste ronde mochten de meiden van supplement D hun oefeningen laten zien; Jette van 't Hul, Lizette de Gruijter en Talida Liefers van GV Nunspeet en Carmen Broekhuizen van GV Pegasus. Op sprong werd goed gestart met een mooie tsukahara van Jette en Talida en Carmen lieten een mooie half in-heel uit zien. Op brug kon dit team wel uitblinken en behaalde zij qua punten de 2e plek! Op balk werden stabiele oefeningen geturnd, maar werd het wel spannend met de tegenstanders. Op vloer werd het uiteindelijk afgemaakt waarna het teamtotaal op 92,017 uitkwam wat goed was voor een 2e plek totaal, de nummer drie had 91,933, een verschil van minder dan 0,100 dus! Dit betekend dat ook deze meiden zich geplaatst hebben voor de finale in Amsterdam! Succes!