• Cu stelt vragen over PGB's jeugdzorg

    eigen foto

ChristenUnie stelt vragen over zorgen rond PGB's jeugdzorg

01-03-2017, 19:21 | Lezersnieuws | Ingrid Slaa

De ChristenUnie heeft vragen gesteld aan het college over problemen die ouders ondervinden bij het aanvragen van een persoonsgebonden budget voor hun kinderen.

Fractielid Ingrid Slaa: "Diverse ouders hebben ons benaderd over problemen bij het aanvragen van ondersteuning voor kinderen met psychiatrische problematiek. Het vraagt veel van ouders om een kind met bijv. autisme op te voeden. Maar daarnaast heeft het vaak ook veel impact op de andere gezinsleden. En is er maatwerk nodig voor goede opvang na school, in het weekend of in de vakanties. Dat betekent dat ouders graag een persoonsgebonden budget voor deze kinderen willen aanvragen om zorg op maat te kunnen bieden. Maar deze ouders voelen vaak onvoldoende begrip voor hun situatie. Het blijkt erg lastig om zo'n PGB aan te vragen en soms is zelfs de boodschap dat er geen PGB's meer verstrekt worden."

De ChristenUnie vindt het heel belangrijk dat iedereen meetelt en zeker ook deze kinderen en gezinnen. En omdat wij de nood zien bij deze gezinnen heeft de fractie een aantal vragen aan het college gesteld. Ingrid Slaa: "We willen graag weten of het college deze signalen herkent. En of het klopt dat er bij het CJG meer specifieke kennis over deze doelgroep nodig is. Maar vooral vinden we het belangrijk dat deze kinderen en ouders goed geholpen worden." De fractie is daarom erg benieuwd naar het antwoord op de vraag wat het college gaat doen om deze doelgroep te helpen.