• actiefoto tempo oefening

  • actiefoto combi oefening

Brons voor acro-gymnasten bij internationaal acro-toernooi in Belgie

18-02-2016, 19:11 | Lezersnieuws | gfouders

Wapenveld-Zwolle-Belgie

Van 11 t/m 13 februari 2016 werd in het Belgische Puurs het Flanders International Acro-cup gehouden.

Deelnemers van meer dan 15 landen waaronder: Duitsland, China, Belgie, Portugal gingen met elkaar de strijd aan voor de medailles op het hoogste acro-niveau van de wereld.

Ook mixpaar Tim van Rees en Carlijn Gijsendorffer deden hieraan mee in de A-senior lijn. Afgelopen jaar werden ze Nederlands Kampioen in de B-senior lijn en daarna is besloten de overstap te maken naar de A-lijn. Een heel verschil toch wel wat betreft niveau en het zou dus eigenlijk een wedstrijd worden voor de ervaring.

Ze begonnen donderdag met hun balans-oefening, deze werd niet geheel naar tevredenheid afgesloten door een fout in de oefening zakten ze naar de laatste plaats. De volgende dag was de tempo-oefening aan de beurt deze werd wel goed gedraaid.

Hun humeur werd nog beter toen ze vernamen dat ook zij naar de finaledag mochten en hun combi-oefening ook mochten laten zien aan het in grote getale toegestroomde publiek.

Als laatst geplaatste finalisten moesten ze het spits afbijten. Extra spannend was het voor hen, omdat ze de combi-oefening ook nog nooit eerder hadden uitgevoerd in wedstrijdverband. Het ging hen goed af en ze lieten een nette oefening zien, maar of dat voldoende was voor een medailleplek dat bleef nog even heel spannend.

Verlossend was dan ook de zin van hun trainster; jullie zijn 3e!

Ook mede clubgenoten; Danisha Palsma en Rik van Sellingen deden het prima zij eindigden op een 4e plek.