• musickidzz

  JLipke
 • musickidzz

  JLipke
 • musickidzz

  JLipke
 • musickidzz

  JLipke

Basisschool De Regenboog laat van zich horen

27-11-2017, 15:10 | Lezersnieuws | Jurjan Lipke

Op maandagavond 20 november vond een prachtig concert plaats in De Deel in Doornspijk. Kinderen van groep 5, 6 en 7 van De Regenboog te Doornspijk voerden in samenwerking met muziekvereniging Juliana, onder de noemer 'Music Kidzz' een aantal mooie muziekstukken uit. De leerlingen van groep 5 lieten hun kunsten op allerlei slaginstrumenten horen: trommels, pauken en bongo's. De kinderen van groep 6 gebruikten marimba's voor hun uitvoering. En de leerlingen uit groep 7 speelden een aantal stukjes op trompet. Het geheel werd afgewisseld met optredens van het jeugdorkest (o.l.v. Edith Post) en de slagwerkgroep (o.l.v. Wibrand van Norel) van Juliana. Tenslotte werd de avond spetterend afgesloten met een speciaal voor deze avond geschreven muziekstuk, waaraan alle muzikanten mee deden: Kids Party! De reactie van de toehoorders was overweldigend! Met een luid applaus lieten de aanwezigen, waaronder wethouder Oosthoek en wethouder Krooneman van de gemeente Elburg, hun enthousiasme over de avond horen.

De kinderen uit de genoemde groepen konden natuurlijk niet zonder voorbereiding dit concert geven. In de afgelopen weken hebben ze druk met de instrumenten geoefend o.l.v. muziekdocenten Edith Post (trompet) en Esli Kalkman (slagwerk).

De samenwerking tussen De Regenboog en Juliana is tot stand gekomen dankzij de subsidie 'Impuls Muziekonderwijs', die De Regenboog van het Rijk heeft ontvangen. Het doel van deze subsidie is om het muziekonderwijs duidelijk op de kaart van basisscholen te zetten. Muziekles is immers erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen! Op De Regenboog krijgen alle kinderen structureel muziek van hun groepsleerkracht. En er worden ook andere muzikale activiteiten georganiseerd, zoals dus het concert samen met Juliana!

Volgend schooljaar zal er een nieuw concert worden georganiseerd en zal 'Music Kidzz' dus een vervolg krijgen.