• Goud

    Neeke Wassenbergh-Smit

3x Goud tijdens NK Baan/Weg voor IST-KeepMoving

12-06-2016, 23:50 | Lezersnieuws | Keepmoving

IST-Keepmoving kan terug kijken op een geweldig Nederlands Kampioenschap Baan/Weg in Heerde.

Elma de Vries wist dit weekend maar liefst 5 medailles bij de Senioren dames binnen te slepen waarvan 3 titels op rij………de eerste dag al het greep Elma het zilver op de 1000 meter na een tactisch sterk gereden finale.

Met groot machtsvertoon greep ze haar eerste titel van dit weekend op de punten/afvalkoers op de baan afgelopen zaterdag, terwijl ze eerder op de dag de bronzen plak op de 500 meter sprint had veroverd.

En of dat niet genoeg was stond ze zondag super scherp aan de start van de one-lap, een nieuw onderdeel op de weg. De ervaring van de slimme Friezin speelde een grote rol, in de finale wist ze met een geweldige spagaat de winst veilig te stellen waardoor ze zich ook op dit onderdeel Nederlands Kampioen kon laten kronen.

De afsluitende puntenkoers werd opnieuw een prooi voor deze topatleet, op dit onderdeel wist ze net als afgelopen jaar opnieuw de gouden plak op te eisen………..

Janita Crediet reed in de schaduw van haar teamgenote geen onopgemerkt toernooi, zij wist op alle lange afstanden uitstekend partij te bieden en tijdens de laatste race Elma zelfs even te ondersteunen, zij heeft opnieuw een stap gemaakt ten opzichte van afgelopen jaar, geweldig.

Gerline Crediet wist bij de Junioren A een drietal medailles in de wacht te slepen, op de afvalkoers greep zij haar eerste medaille van het toernooi, terwijl ze een dag later tijdens de puntenkoers op één punt mis greep op het goud na een titanen gevecht met Berber Vonk. Het zilver was wat er overbleef al was het met een gouden randje. Tijdens de afsluitende puntenkoers op de weg moest Gerline genoegen nemen met een bronzen medaille, ook hier zat ze op 1 punt van het zilver.

Martijn de Boer liet wederom zien dat hij bij de senioren de aansluiting heeft gevonden, hij wist vandaag zelfs op een 10de plaats af te sluiten tussen het geweld van de heren senioren na eerder deze week een 12de en 13de plaats te hebben behaald op de lange afstanden.

Edwin Korenberg is op de weg terug hem vonden we op de lange afstanden terug op plek 17 en 23…….

Al met al een zeer geslaagd toernooi voor IST-KeepMoving