• Week voor Achtzaamheid

    Fleur van den Horn

Week voor achtzaamheid vraagt oprechte aandacht voor kwetsbare ouderen

19-06-2017, 09:20 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 26 juni 2017, 09:12 tot vrijdag 30 juni 2017, 09:12

Locatie:

Albert Schweitzerlaan 25, Epe
Woonzorgcentrum De Boskamp
Epe

Op maandag 26 juni begint de tweede 'Week voor Achtzaamheid'. Een week waarin allerlei activiteiten worden georganiseerd in het land, zo ook in Epe, Aalsmeer, Katwijk, Noordwijk, Hoogeveen, de Kwakel en Amsterdam. Het doel van deze week is eenzame mensen zich verbonden te laten voelen met de wereld om hen heen. Cijfers op basis van recente lokale GGD-monitoren laten zien dat 38% van de Nederlanders te maken heeft met eenzaamheidsgevoelens. Bij 30% is sprake van matige eenzaamheid, vaak tijdelijk of incidenteel. Bij 8% is sprake van ernstige aanhoudende eenzaamheid. Juist met de vakantieperiode voor de boeg, bestaat er een grote kans dat veel mensen alleen achterblijven.

Activiteiten Week voor Achtzaamheid De kinderen van BSO Koppel hebben mooie achtzaamheidjes (kleine attenties) voor ouderen geknutseld van woonzorgcentrum De Boskamp en zullen deze persoonlijk aan hen overhandigen op dinsdag 27 juni. Mede dankzij de sponsoring van Fonds 1818, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo bezorgen wij kwetsbare ouderen een momentje van oprechte aandacht. Ook in andere gemeenten wordt er op deze manier contact gemaakt tussen ouderen en de jeugd.

Kortom, een week vol mooie momenten om even stil te staan bij het feit hoe belangrijk het is om aandacht te schenken aan elkaar, helemaal zo net voor de start van de zomervakantie. Samen kunnen we het verschil maken en eenzaamheid doorbreken!

Stichting Achtzaam De organisator, Stichting Achtzaam, is sinds begin 2015 opgericht. Door achtzaamheid, de kracht van aandacht, wil Stichting Achtzaam een positieve bijdrage leveren aan het leven van kwetsbare personen. Het aanpakken van eenzaamheid is niet zo ingewikkeld; we moeten het gewoon doen. Het is een kwestie van weer oprechte aandacht hebben voor elkaar, ofwel samen bouwen aan een achtzame samenleving. Het onderwerp bespreekbaar maken is heel belangrijk, want het is geen schande, eenzaamheid kan iedereen overkomen. Voor degene die dit betreft: je kunt het aan de buitenkant vaak niet zien en mensen kunnen geen gedachte lezen, dus praat er over, geef het aan. Mensen willen vaak meer dan je denkt. Voor iedereen geldt: durf te vragen en durf te kijken, we kunnen zoveel meer voor elkaar betekenen als we achtzaam zijn naar elkaar.

Meer weten of contact: www.achtzaam.nl of volg ons via www.facebook.com/achtzaam