Vind zwaard van Hertog van Gelre in Voerman Museum

13-10-2016, 11:30 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 22 oktober 2016,
11:00 tot 16:00

Locatie:

Achterstraat 46-48, Hattem
Voerman Museum
Hattem

Het Voerman Museum in Hattem laat zaterdag 22 oktober de middeleeuwen herleven op de Gelderse Museumdag. Tijdens deze dag is het museum voor slechts 1 euro toegankelijk.

Het Voerman Museum biedt dan speciaal voor de jonge bezoekers een spannend programma aan. Ze worden daarin teruggevoerd naar het middeleeuwse verleden van Hattem, met boeiende verhalen over hoe het leven was in het kasteel De Dikke Tinne. En dan is er natuurlijk het mysterie van het verdwenen zwaard van de Hertog van Gelre. Waar is dat zwaard te vinden?

De avonturiers mogen daarna in het museum zelf zo'n zwaard maken. Dat mag mee naar huis en de 'jeugdige ridders' krijgen daar ook nog eens een oorkonde bij. Natuurlijk is ook tijdens deze Gelderse Museumdag de gehele collectie van het Voerman Museum te bezichtigen.

Het Voerman Museum is een van de zeventig musea die aan de Gelderse Museumdag deelnemen. De gedachte achter deze speciale museumdag is dat musea een belangrijke plek zijn waar je ontdekkingen kunt doen en je grenzen kunt verleggen. Je kunt er kunstwerken bekijken, of je verwonderen over oude voorwerpen die misschien wel honderden jaren geleden door mensen zijn gebruikt. En ook het Voerman Museum beschikt over zo'n tot de verbeelding sprekende collectie. Het museum is tijdens de Gelderse Museumdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur, het middeleeuwse programma is van 10.00 tot 16.00 uur.

De Gelderse Museumdag is een project van Erfgoed Gelderland en wordt onder meer gesteund door de provincie Gelderland.

www.voermanmuseumhattem.nl