• vlinderfoto van Ellen Teunissen

    Ellen Teunissen

Nieuwe boeiende expositie bij KuVa in Vaassen van prachtige vlinderfoto's en gedichten

11-02-2016, 22:01 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 18 februari 2016, 14:00 tot zaterdag 26 maart 2016, 16:00

Locatie:

Vaassen

Op de nieuwe expositie bij KuVa zijn vlinderfoto's van Ellen Teunissen te bewonderen en een selectie van boekjes, bundels en kaarten van Sterre Lenore door haarzelf geïllustreerd.

De loopbaan van Ellen Teunissen is ooit begonnen als hobbyfotograaf bij amateurgezelschappen. In die periode heeft zij veel ervaring opgedaan met het maken van actiefoto's en (groeps) portretten.

Inmiddels is zij afgestudeerd als fotografe aan de fotovakopleiding van Stichting Statief in Utrecht.

Haar grote passie is vlinders. Tijdens haar opleiding heeft zij een eigen stijl van fotograferen ontwikkeld, die

in deze vlinderexpositie goed tot uiting komt. De focus ligt hierbij op de ogen, voelsprieten, tong en pootjes. Door het gebruik van beperkte scherptediepte blijft de vlinder in beweging en komt zo goed los van de achtergrond. Op haar website zijn foto's van andere onderwerpen te zien.

Sterre Lenore is dichteres en schrijft boekjes, bundels en kaarten. Deze zijn geschreven vanuit een intermenselijke, filosofische invalshoek en door haar voorzien van bijbehorende schilderingen, collages en foto's. De achtergrond van Sterre is de kunstopleiding aan de Kunstacademie te Arnhem en de Saswitha-Yoga en Wijsbegeerteopleiding.

Haar poëtische teksten ontstaan uit een persoonlijk ontwikkelingsproces. Ze zijn als het ware bakens op de innerlijke weg.

De sfeervolle opening van deze bijzondere expositie is op donderdagavond 18 februari vanaf 19.30 uur in de expositieruimte van KuVa in Museum Vaassen Historie, Dorpsstraat 73 te Vaassen.

Sterre Lenore gaat op de opening de harp bespelen en gedichten voordragen. Kunstliefhbbers zijn welkom.

De expositie is tot en met 26 maart te bezichtigen op donderdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.