• Na de kerkdienst buiten zingen o.l.v. muziekvereniging David uit Oosterwolde

    Eric Schoonhoven

Kerstnachtdienst Zuideinde

07-12-2017, 21:20 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 24 december 2017,
21:30 tot 22:30

Locatie:

Zuideinde West , Oosterwolde
Gereformeerde Kerk Zuideinde
Oosterwolde

De kerstnachtdienst is niet meer weg te denken uit Kamperveen. Binnenkort is het al weer de tiende keer dat er een kerstnachtdienst gehouden wordt. De dienst wordt gehouden op kerstavond, zondag 24 december, om 21.30 uur.

Voorganger in de dienst is dhr. Henk Zwart. Aan de dienst wordt meegewerkt door 'Sound of Praise', eveneens uit Kamperveen. Er worden bekende klassieke kerstliederen gezongen zoals 'Stille nacht', 'Vol van pracht' en 'Komt allen tezamen'. Maar er worden ook moderne kerstliederen gezongen zoals 'Wij trekken in een lange stoet' en 'Licht in de nacht'. Er is begeleiding door orgel, door piano, gitaar en dwarsfluit.

Het thema van de overdenking is: "Denk op het kerstfeest aan Christus". Zien we door alle kerstversiering en alle activiteiten nog wel waar het bij kerst vooral om gaat ? De geboorte van Jezus Christus die als Redder van de wereld naar de aarde kwam.

Om 22.30 uur komen leden van de Chr. muziekvereniging 'David' uit Oosterwolde bij het kerkje aan het Zuideinde kerstliederen spelen. Er branden vuurkorven en de kerkgangers worden in de gelegenheid gesteld om - buiten gekomen - nog enkele liederen mee te zingen. Natuurlijk is er dan voor de bezoekers, voordat ze naar huis gaan, nog warme glühwein of chocolademelk.

Kortom, een kerstnachtdienst met een heel bijzonder sfeertje in en bij het kleine kerkje aan het Zuideinde. U en jij zijn van harte welkom!