• oefenen op het fietsparcours

    H Rietberg

Fietsinformatiedag in Heerde op donderdag 21 september en in Epe op 26 september.

12-09-2017, 15:20 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 21 september 2017, 08:45 tot dinsdag 26 september 2017, 00:00

Locatie:

Griftstraat 8, Heerde
Heerde Dorpshuis en Epe Kulturhus
Heerde

Fietsinformatiedag voor senioren in Heerde en Epe. Graag nodigen wij u uit voor de fietsinformatiedag, een eendaagse cursus rond het thema 'veilig blijven fietsen'. Een unieke cursus van één dag, speciaal voor senioren uit de gemeente Heerde en Epe. In Heerde is de fietsinformatiedag op donderdag 21 september in het Dorpshuis (Griftstraat 8 8181 VZ) en in Epe op dinsdag 26 september in het Kulturhus (Stationsstraat 25, 8161 CP). De dag wordt georganiseerd door een samenwerking van de gemeentes en de Fietsersbond.

Wij vinden het belangrijk dat senioren in onze gemeentes plezierig en veilig kunnen blijven fietsen. Fietsen is gezond voor lichaam en geest, maar het fietsen wordt voor sommigen ook lastiger. Er verandert veel, op wegen en fietspaden, het is druk op de weg. En als we ouder worden, vinden we het soms moeilijker om op de fiets te stappen, of om te kijken. Daarover gaat deze cursusdag!

Hoe zit de Fietsinformatiedag er uit? U neemt uw eigen fiets of e-bike mee na de locatie. Vanaf 8.45 uur kunt u komen en om 9.00 uur starten we. De dag duurt tot 15.30 uur. De kosten bedragen 5 euro per persoon en dat is inclusief koffie/thee en de lunch.

Het is een heel divers programma. Zo hebben we een presentatie over verkeersregels en de lokale situatie. Ook komt er een fietsenmaker die uw fiets kan keuren, die info geeft over fietsen (e-bikes). Op een fietsparcours kunt u uw behendigheid testen. Een bewegingsdocent doet oefeningen met u en geeft tips over hoe u fit blijft. Na de lunch maken we een korte fietstocht en tot slot komt er de wethouder of ambtenaar die u info geeft over het lokale verkeersbeleid en tevens kan u dan vragen stellen. Om 15.30 uur eindigen we de dag. Een leuke, actieve, leerzame en vooral ook gezellige dag. De dag wordt geleid door fietsdocenten van de Fietsersbond

Meer informatie of aanmelden; U kunt zich tot 1 dag van te voren aanmelden via de website van de Fietsersbond, www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen . Mocht dat niet lukken dan kan u ook op de dag zelf zich nog aanmelden.

Graag zien we u terug in Heerde, donderdag 21 september in het Dorpshuis, Griftstraat 8 8181 VZ. Of in Epe, dinsdag 26 september in het Kulturhus, Stationsstraat 25, 8161 CP. Mocht u niet in deze gemeentes wonen maar toch graag willen komen, dan bent u ook van harte welkom.