• Kamp Westerbork

    Onbekend

Excursie vanuit Wezep naar Westerbork

08-04-2016, 23:11 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 16 april 2016,
12:30 tot 17:15

Locatie:

Wezep

Op zaterdag 16 april organiseert de commissie Vorming en Toerusting van de Pauluskerk en Kruiskerk een excursie naar voormalig kamp Westerbork. Het vertrek staat gepland om 12.30 uur vanaf de Pauluskerk.

Midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis. Kamp Westerbork (officieel: Polizeiliches Durchgangslager Westerbork) was een doorgangskamp tijdens de Tweede Wereldoorlog in de voormalige gemeente Westerbork in Drenthe. Deze plek is bekend geworden als voorportaal waarvandaan 107.000 in Nederland wonende Joden, 245 Sinti en Roma en enkele tientallen verzetsmensen werden gedeporteerd naar vernietigingskampen in Duitsland, Polen en Tsjechië. Nu worden hier de levens van deze honderdduizend Nederlanders in herinnering gehouden. Dat gebeurt op het terrein van kamp Westerbork en het museum met reconstructies en monumenten, zoals de 102.000 stenen, de Jerusalem Stone, het Verzetsmonument, de teruggeplaatste Barak 56, de woning van de kampcommandant en enkele goederenwagons.

De excursie bestaat uit een wandeling, een rondleiding en een filmvoorstelling in het museum. De kosten zijn € 10.- p.p. Alle geïnteresseerden zijn hartelijk uitgenodigd met ons mee te gaan.