• Repair Cafe, ook voor kleding reparaties en ander verstelwerk

    Dorina Sedoeboen

Duurzaamheid begint bij Informatie

07-05-2017, 12:10 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 13 mei 2017,
09:30 tot 12:30

Locatie:

Dorpstraat 14-16, Oene
Kulturhus
Oene

Duurzaamheid begint bij informatie.

Dat plukjes schapenwol tot verrassende vilten bolletjes kan leiden laat Margreet Noot van Sari in Oene zien. Tijdens het Repair Café kunnen bezoekers creatief inspiratie opdoen en zelfs meedoen. Door het proces van vilten laat Margreet een techniek zien die in diverse landen wordt toegepast bij het maken van onder andere kleding en schoeisel. Door lage productie kosten te handhaven kunnen vrouwen kleinschalige projecten starten. Sari ondersteunt een groep vrouwen in Nepal door hen schapenwol te leren vilten. Het gebruik van warm water is essentieel voor het beoefenen van het vilt techniek. Mede dankzij diverse acties konden er twee zonneboilers op hun dak worden geplaatst. Met deze technieken en materiaal wordt de werkgelegenheid ter plaatse vergroot.

Een leuk idee voor onze grote en vooral kleine bezoekers om tijdens Repair Café een creatief presentje te maken voor Moederdag of een ander persoonlijk aandenken. Duurzaamheid begint bij informatie en bewustwording. Door zelf de vilttechniek te laten doen brengt Sari de producent en consument iets "dichter" bij elkaar.

We besteden weer extra aandacht aan lege toners, inktcartridges en oude mobieltjes die U bij ons kunt inleveren. De opbrengst gaat naar Stichting AAP. Ook oud gereedschap wordt door het Repair Café ingezameld t.b.v. Stichting Gered Gereedschap, die dit gereedschap een tweede leven bezorgen voor gebruik in een ontwikkelingsland. In de tussentijd kunt U uw reparaties in de vertrouwde handen achterlaten van onze Repair team en krijgen ze allemaal een tweede kans.

Kom gezellig kijken in het Kulturhus te Oene, Dorpsstraat 14-16 op zaterdag 13 mei van 09.30 tot 12.30 uur. Meer weten? Mail naar repaircafeepe@gmail.com of info@swoepe.nl of bel: 0578-620988 of kijk op www.swo-epe.nl. Repair Café Epe is ook te vinden op: http://www.facebook.com/repaircafeepe We helpen U graag verder.