Dubbel optreden van de Keltische Keilers in één week

04-12-2017, 11:41 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 14 december 2017,
10:00 tot 12:00

Locatie:

Dokter Huisinghlaan 7, Nunspeet
WINTERLICHT MARKT NUNSPEET
Nunspeet

Tijdens het "WINTERLICHTFESTIJN" op het marktterrein in Nunspeet zal de Keltische Folk Zanggroep "De Keltische Keilers", evenals vorig jaar, een optreden verzorgen in de tent op donderdagmorgen 14 dec. a.s. van 10.00 uur tot 12.00 uur. Vorig jaar was dit optreden een groot succes. De entree is geheel gratis. Eveneens zal deze Zanggroep in dezelfde week, en wel op zaterdagmiddag 16 dec. a.s., een optreden verzorgen in café "DE VIERSPRONG" aan de Brinkersweg. Dit optreden zal zijn van 15.00 uur tot 18.00 uur. Ook hier is de entree weer geheel gratis. Vanaf de oprichting zingt deze zanggroep hier jaarlijks medio december om het jaar af te sluiten. En telkens met groot succes. Ook zal de groep nu weer voor een geweldige meezingsessie zorgen. Op beide dagen zal deze zanggroep een geweldige primeur brengen en dat is een eigen gecomponeerde song, t.w. "De Nunspeetse Keiler Song". Keltische songs gaan overwegend over de schoonheid van de betreffende landen, over leed, liefde en drank. Deze Nunspeetse Keiler Song gaat over de aantrekkelijkheid en schoonheid van de Nunspeetse omgeving en is daarmee een uitstekende promotie voor onze plaats. De Keltische Folk Zanggroep met de ludieke naam "de Keltische Keilers", is opgericht in september 2008 en bestaat momenteel uit 26 leden waarvan 8 muzikanten, waaronder 2 dames. Door de muzikanten wordt gebruik gemaakt van: accordeons, viool, fluit, gitaren, banjo, mondharmonica, tamboerijn en bodhran. Al deze mensen hebben één doel, en dat is: samen muziek maken voor publiek en hieraan zelf ook veel plezier aan beleven. Het is een vaste gewoonte, dat de refreinen van de songteksten bij een optreden worden uitgedeeld zodat het publiek actief kan meedoen, hetgeen de feeststemming verhoogd. Mede hierdoor beschikt de groep over een hoog entertainment gehalte. Er wordt elke dinsdag trouw geoefend, zodat er telkens weer nieuwe songs ten gehore gebracht kunnen worden.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, wordt hoofdzakelijk Ierse muziek ingestudeerd met soms een klein uitstapje naar Schotse of Amerikaanse songs. Door de manier van instuderen heeft deze zanggroep in de afgelopen jaren een geheel eigen sound ontwikkeld.

In de korte tijd van het bestaan heeft de Folkgroep al heel wat optredens op zijn naam staan. Niet alleen in Nunspeet en wijde omgeving, maar ook in Duitsland.

"De Keltische Keilers" beschikt over een perfecte geluidsinstallatie met 2 ervaren technici.