• Hessendag

    Tineke Dijkink

Dit jaar vinden de Heerder Hessendagen plaats op de dinsdagen 18 juli, 1 en 15 augustus.

06-07-2017, 10:20 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 18 juli 2017,
14:00 tot 21:00

Locatie:

, Heerde
Centrum Heerde
Heerde

De organisatie is in handen van leden van de ondernemersvereniging en Apeldoorn 2000. Er zijn weer veel koopjes te halen in het Heerder centrum. Als aanvulling op de braderie is er elke Hessendag een thema. Tijdens de eerste Hessendag op 18 juli is er een standwerkersconcour en zal er een actie zijn van de Heerder ondernemers. Tijdens de tweede Hessendag op 1 augustus zullen er Food & Sale Trucks aanwezig zijn, terwijl tijdens de derde Hessendag op 15 augustus er oude ambachten te zien zijn en streekgebonden producten.

De kinderen kunnen op elke Hessendag handel drijven op de kinderbraderie en zo een leuk zakcentje voor de vakantie bijverdienen. De kinderen kunnen dit jaar op de dag zelf vanaf 13 uur een plekje kopen voor € 2,00 bij het kerkplein van de Hervormde kerk aan de Bonenburgerlaan. Tevens zijn er enkele attracties voor de kinderen. Het publiek kan goed vertoeven op de gezellige terrassen in het centrum met s 'avonds optredens van artiesten die de sfeer helemaal afmaken.

Tijdens de Hessendagen is de Johanneskerk aan de Dorpsstraat open voor bezichtiging van 13.30 tot 16.30 uur. Tijdens de openstellingen zullen er vrijwilligers in de kerk aanwezig zijn om de bezoekers te ontvangen en om eventuele vragen te beantwoorden. Tussen 14.30 en 15.15 uur speelt er een organist op het orgel en van 16.00 tot 16.30 uur is er samenzang.

Tevens is de toren open voor beklimming. Een klimmetje naar boven voelt bij velen vaak als een fijne prestatie en boven op de toren "lacht" de omgeving u als het ware toe. Tijdens deze beklimming kan het uurwerk en de grote luidklok eens van dichtbij bekeken worden. Voor de torenbeklimming wordt een bescheiden vergoeding gevraagd.

De Heerder Hessendagen vinden plaats in het centrum van Heerde van 14.00 tot 21.00 uur.