• Christelijk Mannenkoor De Lofzang Heere

    --
  • A-orkest Wilhelmina Heerde

    --

Concert in Heerde door Wilhelmina en De Lofzang

30-05-2017, 23:00 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 16 juni 2017,
20:00 tot 22:00

Locatie:

Dorpsstraat 31, Heerde
Johanneskerk
Heerde

Op vrijdagavond 16 juni 2017 geven het Christelijk Mannenkoor De Lofzang en het A-orkest van het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina een concert in de Johanneskerk te Heerde. Verder verlenen Milou Popping en René Nijhof, beiden zang, en organist Menno Akse medewerking aan dit concert.

Beide verenigingen zijn sinds jaar en dag onlosmakelijk verbonden met cultureel Heerde en nemen zowel in Heerde maar ook daarbuiten deel diverse concerten en andere muzikale activiteiten. Het Christelijk Mannenkoor De Lofzang is opgericht op 14 juli 1943 en staat onder muzikale leiding van dirigent Jacob Schenk.

Het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina is opgericht op 18 november 1898 en het A-orkest staat momenteel onder leiding van dirigent Paul van Dalen. Hij vervangt sinds april dirigent Silva Tichelaar-Soepboer die met bevallingsverlof is.

Er is een mooi en evenwichtig muzikaal programma samengesteld, waarbij alle medewerkenden individueel maar ook in wisselende samenstellingen optreden. Zo kan het publiek genieten van bekende werken zoals Pomp en Circumstance Nr.1 en The Exodus Song. De presentatie deze avond is in handen van Ron Groothuis.

Het concert op vrijdag 16 juni begint om 20.00 uur in de Johanneskerk in Heerde aan de Dorpsstraat 31. De toegangsprijs bedraagt € 5,00 per persoon. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa bij de ingang van de kerk.