• Cover 'Wisselwerking'

    Ontwerp: Bart van Uitert
  • Bertina Mulder

    Eigen foto

Bertina Mulder signeert debuutroman 'Wisselwerking' bij Bruna in Epe

08-11-2016, 23:11 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 2 december 2016,
19:30 tot 20:30

Locatie:

Hoofdstraat 77, Epe
Boekhandel Bruna in Epe
Epe

Op 27 november 2016 verschijnt het boek 'Wisselwerking' van Bertina Mulder. Haar wens om haar debuutroman nog tijdens het nationale 'Jaar van het Boek' uit te geven komt hiermee uit. Op 2 december signeert zij haar boek bij Bruna in Epe.

'Wisselwerking' gaat over Sjoerd, een student journalistiek die voor zijn afstudeerproject een flashmob organiseert. Deze kortdurende muziek- en dansact in de stad wordt geregistreerd met de cameradrone van Sjoerds vriend Zom. Sociale media en webtechniek staan in de snelle wereld van de jongeren centraal, maar ook vriendschap en een voorzichtige coming-out. Op hetzelfde plein waar de flashmob plaatsvindt, maakt de oude man Arend een tekening voor zijn vrouw in het ziekenhuis. Met dit cadeau wil hij een fout uit hun verleden goedmaken. De werelden van Sjoerd en Arend lijken mijlenver uit elkaar te staan, maar op de dag van de flashmob ontstaat er een bijzondere wisselwerking. Contrasten maken plaats voor overeenkomsten, zoals hun persoonlijke zoektocht naar liefde, acceptatie en vergeving. Uiteindelijk blijken ze meer met elkaar verbonden te zijn dan ze wisten.

Het verhaal laat zien hoe de oplossing voor een probleem wel eens uit een andere hoek kan komen dan je verwacht. De ene keer ligt de oplossing in de techniek, de andere keer ligt deze vooral in scherpe observatie en goede communicatie. Ook thema's als pesten op school en diversiteit spelen in deze roman een rol.

Op koopzondag 27 november vindt van 14.00 tot 16.00 uur de boekpresentatie van 'Wisselwerking' plaats bij boekhandel Kramer in Winterswijk. Eigenaresse Veronie Snijder-Kramer is bekend van het boekenpanel van De Wereld Draait Door, waar zij twee seizoenen deel van uitmaakte. Om 14.30 uur start het officiële gedeelte. Aansluitend is er tot 16.00 uur de gelegenheid om het boek te kopen en te laten signeren.

Op vrijdagavond 2 december is Bertina Mulder van 19.30 tot 20.30 uur aanwezig bij de Bruna aan de Hoofdstraat 77 in Epe. 'Wisselwerking' is daar dan te koop en u kunt het boek door haar laten signeren.

Bertina Mulder (1962) is geboren in Winterswijk en woont nu in het Veluwse dorp Emst. Zij heeft een achtergrond in de online communicatie. Naast haar werk als webredacteur is zij ook praktijkmanager bij een huisartsenpraktijk. Vanaf 28 november is 'Wisselwerking' in de reguliere verkoop. Het boek kost € 17,95 en het e-book € 7,95. Kijk voor meer informatie op www.bertinamulder.nl.