• Deelnemers van 2016 op het prachtige parcours

    Eigen foto

23ste Craft Hattems Mooiste ATB-tocht

03-12-2017, 22:51 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 3 december 2017, 14:30 tot vrijdag 15 december 2017, 14:30

Locatie:

, Hattem
Sportveld Het Achterveen in Hattem
Hattem

Mountainbikers komen graag naar Hattem om op de Noord Veluwe te genieten van het mooie landschap en de pittige beklimmingen. De toerclub Hattem organiseert op zaterdag 16 december wederom de veldtoertocht.

Deze tocht wordt door 70 vrijwilligers van de toerclub ondersteund. De tocht die voor de 23e keer wordt georganiseerd, heeft volgens de metingen van de NTFU, een 2 sterren predicaat vanwege de perfecte organisatie, veiligheid en bewegwijzering. De route is geheel voorzien van duidelijke pijlen waardoor de route moeiteloos te volgen is. Op het parcours staan herkenningspunten met letteraanduiding, zodat men aan de hulpdiensten door kan geven waar men zich bevindt wanneer er een calamiteit is.

Bij de gevaarlijke oversteekpunten staan verkeersregelaars. De aanrijroute vanaf de snelweg naar het startpunt, sportpark Het Achterveen voetbalvereniging Hattem, is middels bordjes TCH aangegeven.

Deelnemers hebben de keuze uit 2 afstanden namelijk 30 en 50 km. De start is gepland tussen 09.30 - 10.30 uur. Op het sportpark is er voldoende douchegelegenheid .

De route is spectaculair door natuurgebieden rond Hattem. Deze route is natuurlijk tot stand gekomen door veelvuldig overleg met terreineigenaren.

Op de route zijn de beklimmingen met namen en percentages aangegeven. Onderweg is er 1 verzorgingspost; met natuurlijk verzorging van de inwendige mens (bouillon, krentenbollen, thee, bananen en sportdrank)

Ook is hier het Rode Kruis aanwezig ,een materiaalpost van Stouwdam Wezep en voor de hoge nood ,een toiletwagen.

Een servicewagen rijdt rond op het parcours om de gestrande MTB'er te helpen. Natuurlijk is er wederom een beker voor de grootste groep. Misschien ga je naar huis met een mooie prijs want we verwelkomen (hopelijk) de

25.000 e deelnemer !! Gerekend vanaf de start van de door ons georganiseerde toertochten vanaf 1993 .

DIT JAAR GAAT ER 1 EURO PER BETALENDE DEELNEMER NAAR HET GOEDE DOEL!!! EEN DUOFIETS VOOR MENSEN MET NIET AANGEBOREN HERSENLETSEL!!!

Kosten: 7 euro voor niet leden en 5 euro voor NTFU leden (ledenpas tonen)

Jeugd tm 16 jaar GRATIS.

Scan &GO mogelijk; informatie via www.toerclubhattem.nl of 06-53746045