Columns

Gait van de Renderklippen

Roel en Vincent bint de beroerdsten niet. Bie Koos, die stevig in de parmetaosie zit, ku-j met biel en zage eer behalen. Hee is onmundig druk met zien strohuus, een dink in wording waor de hele Achterhoek met een schuuns oge nao kik.

Gait van de Renderklippen

Verschil mut d'r wèèn ze-k ze. Veronderstel dat alles en iederene 't zelfde was. Dan kon ik de penne wel an de wilgen hangen. Nemp noe Epe en Heerde. Volges een bonke luu die zich kenners nuump wordt d'r deur de hogere overheid an ewâârk umme Epe en Heerde bie mekare te voegen.

Gait van de Renderklippen

Ie heb van die wèken dat 't oe as columnist niet mee zit. Da-j gien inspiratie heb en de tied tegen oe geet wârken. Dat was de afgelopen dagen zo. Tötdat mien de sleutel zowat letterlijk worden an ereik. Deur 't Meneertien van de Krante.

Gait van de Renderklippen

Ank in de Rama-buurte glundern van oor töt oor. Wat een verrassing! Kom ie thuus van 't bosschappen doen en wat denk ie: steet zo ongeveer de hele Floriade veur de deur. Nou ja, niet aoverdrieven Gait, mar wel viefenzeuventig rozen. De één nog mooier en rooier as de andern.

Gait van de Renderklippen

Sjonge jonge wat een soeze bi-j toch. Ik zeg 't hardop achter 't stuur. Gien mense kan 't heuren, want ik bin allenig op pad. Mar laot ik bie 't begin beginnen. En dat lig een best ende terugge. Toen Gaitman nog jong en biester was. De tied van de verplichte militaire dienst.

Gait van de Renderklippen

Annegien bromp, mar niet op de motor. Mensen kienders wat een gedoe. Sinds dat zee Bouffon hef aneschaf is de motor biezaak. Die steet te verroesten in de schure. Zoiets wil zee niet benuump hebben, mar 't lekken toch uut. In dit geval zörgen de motor daor zelf veur.

Gait van de Renderklippen

Hee hef al genog veur de kiezen ehad dus ik wil 'm niet met zien waore name in 't huukien plaatsen. Ik heb 't aover Henk Tegenslag, die zich de bosschap veur zien vrouwe nog töt in lengte van dagen zal blieven herinneren.

Gait van de Renderklippen

Ik mosse d'r van de wèke effies an denken. 't Lied wat wule zungen in de tied dat Abe Lenstra veur Heerenveen en Nederland schitteren. ,Abe is een veteraan, Abe trek zien veter aan.' Mar echt d'r umme lachen gunk niet zo best, want 't gezichte protesteren.

Pagina's